Öne Çıkanlar haberflas İstanbul Bağcılar Belediyesi anlık haber gündem

İBB Şehir Tiyatroları'ndan Demiray Erül mesajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Demiray Erül’ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

- Bu haber 5 kez okundu.

İBB Şehir Tiyatroları'ndan Demiray Erül mesajı

 Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.

Demiray Erül’ün cenazesi 17 Ekim 2022 Pazartesi günü (yarın) Bodrum Ortakent Kerem Aydınlar Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından Bodrum Ortakent Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Demiray Erül 

18 Mayıs 1938 tarihinde İzmir'de doğdu. Sanat yaşamına Şehir Tiyatroları'nda başlayan Demiray Erül, uzun süre bu kurumda çeşitli oyunlarda rol aldı. Dans konusunda yetenekli olan sanatçı, tiyatro dışında kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde oynadı. Demiray Erül, aynı zamanda seslendirme sanatçılığı da yapmıştır.

Demiray Erül, son olarak Doktorlar dizisinde Nihat Altındağ karakterini canlandırdı.

Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Oyunlar:

Bir Kavuk Devrildi

Othello

Utanç Duvarı

Hapşırıklı Kral

Kelebek Okulu

Kara Kız

Köşebaşı

Kayıp Mektup

Babanın Gorilleri

Açgözlüler

Gelin İle Kaynana

İkili Oyun

Haftabaşı 

Utanmazın Defteri

Bir Kızılderili Efsanesi

Çil Horoz

Susuz Yaz

Hırçın Kız

Antonius Ve Kleopatra

Gazete - Gazete

Karaların Memetleri

Ahududu

Bir Ata Krallığım

Buzlar Çözülmeden

Lüküs Hayat 

Büyük İkramiye

Yıldızcı Kral İle Akıllı Soytarı 

Deli Eder İnsanı Bu Dünya


 

Filmografisi

2006-2008 Doktorlar - Nihat Altındağ
2006 Arka Sokaklar
2006 Köprü

2004 Cennet Mahallesi - Michael

2004 Kurtlar Vadisi
2003 Patron Kim
2001 Tatlı Hayat

2001-2002 Çiçek Taksi - Cevat

1998 İki Arkadaş
1997 Böyle mi Olacaktı

1996 Köşe Kapmaca
1989 İz Peşinde - Avukat Feridun
1986 Milyarder - Komiser Asım
1986 Tarzan Rıfkı - Avukat İhsan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.