Kategoriler

ÇOCUKLAR PARKLARDA GÜVENLE OYNUYOR

İstanbul'da, kilometre kareye oranla en fazla parka sahip olan Kağıthane’de bulunan parklar, vatandaşların huzurlu vakit geçirmesi için sürekli kameralarla takip ediliyor.

İstanbul’da 292 adet parkla kilometrekareye düşen park sayısında 39 ilçe arasında ilk sırada yer alan Kağıthane’de toplam 200 park ve kavşak, 24 saat boyunca toplam 315 adet güvenlik kamerasıyla izleniyor. Parklarda büyüklüklerine göre de birden fazla kamera bulunduruluyor.

Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuz bir durumda 15-35 gün arasında kayıtta tutulan görüntüleri, polisten aldığı görüntü talep formunu doldurarak elde edebiliyor. Ücretsiz internet hizmetinin verildiği parklar, evler ve okullardan sonraki güvenli alanlar arasında yer alıyor.

Kameralarla adeta çocuklarımıza göz kulak oluyoruz

Parklarda 2011 yılından beridir uygulanmaya başlanan kamera sistemiyle ilgili konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Çocuklarımızın güvenli alanlarda olmasını istiyoruz. Özellikle çocuk parklarına aileler ve çocukları güven içerisinde gelebilsin istiyoruz. Bunun için parkların aydınlatmalarını güçlendirdik, gece ve gündüz aydınlık bir ortam var. Ardından ücretsiz internet erişimi oluşturduk, aileler çocuklar ve gençler geldikleri zaman buralarda internetten de yararlanabilsin istedik. Öte yandan da 24 saat boyunca aydınlık bir ortamda 360 derece kayıt yapan güvenlik kameralarımız var. 24 saat içerisinde tüm çevrenin güvenlik kaydını alıyoruz” dedi.

“Bu uygulama Türkiye’nin tüm illerinde artmalı”

Güvenlik kameralarıyla izlenen parklarda çocuklarıyla vakit geçiren vatandaşlar ise “Çok güzel uygulamalar bunlar. İşin açıkçası böyle bir uygulama bekliyorduk ve güvenlik kameralarının olabileceğini tahmin ediyorduk. Muhtemelen bir yerlere koymuşlardır diyorduk, artık içimizde daha rahat ve huzurlu olacak. En azından çocuklarımız kaybolmaz gözümüz arkada kalmaz. İnternet üzerinden de haberdar olmuştum bu uygulamadan, güvenlik kameralarının her yerde yaygınlaşması gerek. Bu şekilde çocuklarımız daha güvende olacak, rahatlıkla parklara getirip oynatabileceğiz. Bu uygulamanın Türkiye’nin tüm illerine ve ilçelerine örnek olmasını isterim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
214 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
204 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
252 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
212 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
227 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
217 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
185 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
179 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
235 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
174 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti