Kategoriler

“ROBOCOT Malatya 2018”de buluşuyor…

NASA’dan Sırrı Oğuz, Japonya Osaka Üniversitesi’nden Ayonix kurucusu Sadi Vural, Massachusetts Institute of Technology’den (MIT) Prof. Yılmaz Uygun, İsviçreFribourgUniversity’den Prof. Dr. Ali Coşkun, Oxford University’den Emre Eren Korkmaz ile Amerika Slicon Vadisi Mobile Action şirketinin kurucusu Yekta Özcömert 4-5 Mayıs tarihlerinde Robocot 2018’e katılarak bilgi ve birikimlerini gençlerle paylaşacaklar.

İnönü Üniversitesi tarafından Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ROBOCOT 2018 Bilim Şenliği’nin ikincisi 4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Malatya’da gerçekleştirilecek.

Robocot 2018’de bu yıl Avrupa, Amerika, Asya ve Avustralya kıtalarında bilimsel çalışmalarını sürdüren Türk mucitler Malatya’da buluşacak.

NASA, MIT, OXFORD VE SİLİKON VADİSİNDEN BİLİM İNSANLARI MALATYA’DA

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Jonson Space Center PyroteknikAltsistem Yöneticisi Sırrı Oğuz, Japonya Osaka Üniversitesi’nden Ayonix kurucusu Sadi Vural, Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) ve Dortmund University of Technology’den Prof. Yılmaz Uygun,  İsviçre FribourgUniversity’den Prof. Dr. Ali Coşkun, Oxford University’den Emre Eren Korkmaz, Avustralya CSIRO’dan Dr. Hilkat Özgün ile Amerika Slicon Vadisi Mobile Action şirketinin kurucusu Yekta ÖzcömertRobocot 2018’e katılarak bilgi ve birikimlerini bilim insanı olma yolunda ilerleyen gençlerle paylaşacaklar.

Robotik teknolojilere toplumun her kesiminde ilgi uyandırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen ROBOCOT Malatya 2018, gördüğü büyük ilgi nedeniyle bu yıl kapsamı daha da genişletilerek bilim şenliğine dönüştürüldü.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek şenlikte marker&mucit sergisi, robotik yarışmalar, konferans, atölye ve eğlenceler yer alacak. Etkinlik içerik olarak her yaştan insanın katılabileceği zengin içeriği ile Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

ROBOCOT MALATYA 2018’İN HEDEFLERİ

  • Robotik teknolojilerini en küçük yaştan en ileri yaşa kadar tabana yayma, “Merak et - hayal et - icat et- üret” dörtlüsünü genç nesil içinde yaygınlaştırmak,
  • Eğlenceli bir ortamda öğrencileri yeni robot fikirleri konusunda güdüleyebilmek,
  • Robot ve teknolojileri konusunda merak uyandırabilmek,
  • Robotik temalı maker hareketinin genç nesil içerisinde yaygınlaşmasını sağlamak,
  • Malatya ve çevre iller başta olmak üzere tüm Türkiye’de ilk ve orta öğretim, üniversite düzeyinde robot fikrini yaymak,
  • Her yaştan öğrencilere yeni hedefeler verebilmek ve ufuklarını genişletmek ve aynı idealdeki öğrencileri ve meraklıları bir araya getirebilmek,
  • Geleceğin en önemli teknolojisi olan robot teknolojileri konusunda öğrencilere bir farkındalık oluşturup onları bu alana yönlendirebilmek,
  • Yeni teknoloji alanlarını keşfetmeyi isteyen, arzulayan, merak eden çocukların ve gençlerin önünü açabilmek,
  • Gençlerin bilgisayarı tüketim amaçlı kullanmak yerine üretim amaçlı kullanmaları için yönlendirebilmek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
62 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
57 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
59 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
67 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
61 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
76 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
82 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
50 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
69 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti