Kategoriler

Maltepe, asbest denetiminde rekora koşuyor

Yıkılacak binalarda asbest denetimi başlatarak örnek bir belediyecilik sergileyen Maltepe Belediyesi, denetimlerin başladığı 2016 yılından bu yana bin 539 binada asbest denetimi yaptırarak, bir rekora da imza attı.

Asbest denetimleri ile tüm Türkiye’ye örnek olan Maltepe Belediyesi, denetimlere başladığı 21 Mart 2016’dan bu yana bin 539 binada asbest denetimi gerçekleştirdi. 275 binada asbestli malzemenin tespit edilmesi üzerine buralarda uzman ekipler eşliğinde denetimli söküm çalışmalarında bulunan Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kadrosunda 2 asbest söküm uzmanını da istihdam etti.

ASBEST NEDİR?

Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest; halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
241 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
236 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
288 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
244 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
255 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
252 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
209 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
196 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
275 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
203 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti