Kategoriler

Çin’den ABD’ye Ticaret Savaşları Davası

Çin Ticaret Bakanlığı, karşı karşıya kaldıkları gümrük vergilerini gerekçe göstererek ABD aleyhinde Dünya Ticaret Örgütü (WTO) nezdinde dava açtıklarını bildirdi.

ABD, Çin’den ithal ayakkabı, akıllı saat ve televizyon da dahil olmak üzere 125 milyar dolar değerindeki çeşitli üründen Pazar günü itibarıyla ek gümrük vergisi almaya başlamış, Çin de ham ABD petrolü dahil bazı ürünlere yeni gümrük vergilerini uygulamaya sokmuştu.

Çin Ticaret Bakanlığı dün yaptığı açıklamada ABD’nin hayata geçirdiği son gümrük vergilerinin iki ülke liderinin Osaka’daki görüşmede vardıkları uzlaşmayı ihlal ettiğini ve Çin’in Dünya Ticaret Örgütü (WTO) kuralları uyarınca yasal haklarını savunacağını söyledi.

ÇİN: 300 MİLYAR DOLAR KÜÇÜLDÜK

Çin davanın detayları hakkında bir bilgi vermezken ABD’nin koyduğu yüksek vergilerden dolayı ekonomisinin 300 milyar dolar küçüldüğünü savundu. Çin daha önce de iki kez ABD ile anlaşmazlıkların çözümü için Dünya Ticaret Örgütü’ne başvurmuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
205 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
191 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
234 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
200 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
214 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
206 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
179 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
174 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
220 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
169 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti