Kategoriler

2. Uluslararası Yeşil Biyoloji Kongresi düzenlendi

Marmara Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “2. Uluslararası Yeşil Biyoloji Kongresi” gerçekleşti.

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi ve MİTTO Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu tarafından organize edilen etkinlik; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Osmanlı Arşivi Külliyesi Kongre Salonunda düzenlendi.

Kongre; Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) tarafından desteklendi.

Tarımsal Biyoteknoloji konulu kongrede, biyoteknoloji sektöründen paydaşlarla farklı ülkelerden akademisyenler bir araya geldi.

Programın son günü düzenlenen “EXPO DAY” (Endüstriyel Fuar Günü) sayesinde; Tarım ve Orman Bakanlığı Yetkilileri, TÜBİTAK Yetkilileri, Ar-Ge Firmaları, birlikler, alanlarında uzman akademisyenler, mentörler ve Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticileri bir araya geldi.

Kongrede; Türkiye’de tarımda biyoteknolojinin bulunduğu nokta, geliştirilmesi gereken yönler ve buna dair öneriler sunuldu. Oturumlarda; bitkilerin besinsel niteliğini iyileştirme ve miktarını artırma, üretim ekonomisini iyileştirme, bitkiler üzerinde biyoteknolojik yöntemler uygulayan ‘yeşil biyoteknoloji’ araştırma ve uygulamaları, teknoloji transfer kapasitesinin nasıl artırılacağı, yeşil biyoteknoloji konusunda ortaklarla sürdürülebilir işbirliğinin nasıl kurulacağı gibi konu başlıklarına yer verildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
53 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
62 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
71 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
77 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
45 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
60 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti