Kategoriler

Çocuklar haklarını sanatla anlattı..!

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği 6.Çocuk Hakları Festivali’nde 'Hepimiz Eşitiz, Birlikte Güzeliz' diyen çocuklar, haklarıyla ilgili konuları şiir, müzik ve dans ile anlattı. İki gün süren festivale bin 500’e yakın çocuk, aile ve eğitmen katıldı.

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) ve okullarda yürütülen çocuk hakları atölye çalışmalarının sonucunda hazırlanan 6. Çocuk Hakları Festivali Bğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Festivalin ev sahibi çocuklar, hakları konusunda farkındalık yaratmanın önemini kendilerine ayrılan sahnede sanatla vurguladı.

Çocuklar tarafından hak temelli yazılan, çizilen, üretilen tüm projelerin sergilendiği etkinlikte; eğlenceli şovlar, dans, tiyatro gibi performanslarla haklarını öğrenen çocuklar, keyifli zaman geçirdi. Etkinliğin sonunda çocukların ilgilerinden, düşüncelerinden, sorularından ve sorunlarından yola çıkılarak yazılmış şarkılarıyla Şubadap Çocuk Grubu sahne aldı.

ÇOCUK HAKLARININ BİLİNCİNDE OLMALIYIZ

Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi’nin 11 şubesinden 22 temsilcinin oluşturduğu Çocuk Meclisi üyeleriyle birlikte sahneye çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediyeyi çocuklarla yönetmeye devam edeceğini belirterek, “Çocuklara, çocuk gibi davranmaları için fırsat tanımalıyız. Bir toplumun eğitimi ancak çocuklarla birlikte yürür. Onların birer birey olduğunu kabul etmeliyiz. Tıpkı büyükler gibi hakları olduğunun bilincinde olmalıyız. Bu hakları bilmeyen kim varsa onlara öğretmeliyiz. Çocukların özgürce, barış içinde yaşadığı bir dünya diliyorum. Çocukların ölmediği, öldürülmediği, kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmeyip hak ettiği eğitimi aldığı bir dünya diliyorum, hepinizi çok seviyorum” dedi.

Kent Yaşam

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
53 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
62 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
71 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
77 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
45 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
60 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti