Kategoriler

Ev hanımları kooperatif ile dünyaya açılıyor

Esenler Belediyesi'nin 2019 yılında hayata geçirdiği Nar Projesi kapsamında e-ticaret mağazası olan 50 kadın bir araya gelerek, Nar Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ni kurdu. Proje ile Esenlerli kadınlar dünyaya açılacak ve üretimlerini dijital olarak satabilecekleri mecraları kullanabilecek.

7 girişimci kadının yönetim kurulunu oluşturduğu kooperatif, Şubat 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanarak faaliyetine başladı. Kooperatif, Ticaret Bakanlığı’nın bu yıl açıkladığı hibe programı olan Koop-Des ve ISTKA’ya proje başvurusu yaptı. Hibe almaya hak kazanan kooperatif, ilçedeki kadınlara çeşitli eğitim ve üretim faaliyetleri gerçekleştirecek. Esenler Belediyesi’nin desteği ile kurulan kooperatif mesleki ve teknik eğitimlerin yanı sıra, üretime yönelik atölyeler ve girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapacak.

ESENLERLİ KADINLAR DÜNYAYA SATIŞ YAPACAK

İlçedeki ev hanımlarına da kooperatifçilik ve girişimcilik anlamında örneklik teşkil eden proje ile Esenlerli kadınlar dünyaya açılacak ve üretimlerini dijital olarak satabilecekleri mecraları kullanabilecek. Aynı zamanda ilçede oluşturulacak sergi alanları ile doğrudan satış imkanı da sunulacak. Nar Kadın Kooperatifi, yurtdışındaki, özellikle Almanya ve Japonya’nın kooperatifçilik uygulamalarından ve tecrübelerinden de faydalanarak, ülkemizdeki kadın kooperatiflerine de örnek bir çalışma sistemi geliştirilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
271 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
266 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
342 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
270 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
292 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
289 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
236 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
216 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
324 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
223 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti