Kategoriler

Özel çocuklar Esenyurt’ta gelişiyor

Özel gençler, Esenyurt Belediyesi’nin bu yıl faaliyete geçirdiği haftanın beş günü devam eden müzik ve folklor kurslarında kendilerini geliştirmenin yanı sıra sosyalleşiyor.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Engelliler Koordinasyon Merkezi, ilçede yaşayan özel gençlerin sosyal hayata kazandırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Özel bireylere yönelik hayata geçirilen Müzik ve Folklor kurslarında, çocuklar hem terapi alıyor hem de kendilerini geliştirme ve sosyalleşme imkanı buluyor. Haftanın beş günü devam eden kurslarda kursiyerler, alanında uzman eğitmenler eşliğinde, çeşitli enstrümanlar çalabilmenin yanı sıra folklorun inceliklerini de öğreniyor. Merkez ayrıca, çocuklara servis imkanı sunuyor. Kursiyerler, servis araçlarıyla gözetmen eşliğinde evlerinden alınarak, kurs bitiminde yine evlerine bırakılıyor.

“AİLELERDEN OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

Kurslarda çocuklara verilen eğitimlerle ilgili ailelerden olumlu dönüşler aldıklarını söyleyen Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi Şefi Çiğdem Lazkan, “Şu an faaliyete geçirdiğimiz müzik kursunda, çocuklarımız hem bir enstrüman çalıyor hem de şarkı söyleyip eğleniyorlar. Aslında müzikle terapi eğitimi alıyorlar. Müzik kursunun yanı sıra Folklor kursumuzu faaliyete geçirdik. Çocuklar, pandemi döneminde hareketsiz kaldı. Onların hem fiziksel hareket hem de sosyalleşmeleri açısından faydasını göreceğiz. Çocuklarımız mutlular, hocalarını da çok sevdiler. Burada sohbet etmeye, göz teması kurmaya, bir şeyler üretmeye başlıyorlar. Ürettikçe de mutlu olmaya başladılar ve bir şeyleri başarabileceklerine dair inançları arttı. Aynı zamanda aileler de onların başardığını görünce mutlu oluyorlar. Aileler, çocukların kursa geldikten sonra başkalarıyla olan iletişimlerinin çok farklılaştığını söylüyor. Ayrıca çocuklar kurstayken aileler de dinlenme imkanı bulabiliyor” dedi.

KİŞİYE GÖRE KURSLAR VERİLİYOR

Özel çocuklar için açılan kursların haftanın beş günü devam ettiğini belirten Lazkan, “Her kursumuzu birbirleriyle çakışmayacak şekilde ayarladık. Kurslarımızdan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, Esenyurt Kültür Merkezi içerisinde bulunan Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne gelerek kayıt yaptırabilir. Kayıt esnasında biz zaten hocalarımız ve ailelerimizle görüşerek çocuklarımızın hangi kurslarda daha başarılı olabileceği konusunda ön değerlendirme yapıyoruz. Daha sonrasında en uygun kursa yönlendiriyoruz. Bir de hocalarımızla tanıştırıyoruz, çocukların hocalarla olan iletişimi, birbirlerini anlayabilmeleri bizim için çok önemli” diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
52 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
62 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
70 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
77 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
60 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti