Kategoriler

Küçükçekmece’de sivrisineklerle etkin mücadele

Küçükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü İlaçlama ve Dezenfeksiyon ekipleri, mevsim koşullarının uygun hale gelmesi nedeniyle sağlıklı ve temiz bir çevre için sivrisinek, karasinek ve yürüyen haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Ekipler tarafından tespit edilen yerlerde ve vatandaşlarımızdan gelen şikayet talepleri doğrultusunda ilçe genelinde yıl boyunca 4 bine yakın noktada kaynak kurutma ve ilaçlama çalışması yapılmaktadır.

Hedefi dışında herhangi bir canlıya zarar vermeyen Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlarla yapılan kaynak kurutma çalışması, hava sıcaklığının artmasıyla ilçe genelinde yoğunlaştırıldı. Veteriner İşleri Müdürlüğü İlaçlama ve Dezenfeksiyon ekipleri, tüm mahallelerde, bahçe alanlarına, foseptiklere, inşaat alanları ve bodrum katlarına, kuyu ve su depolarına ,gübreliklere, havuz ve çeşmelere, mazgal ve rögarlara, kanallara, sazlıklara ve benzeri noktalara sivrisinek ve karasinek üreme odakları başta olmak üzere larva noktalarına ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Bu alanlarda biriken sularda yetişen sivrisinekler henüz larva halindeyken ilaçlanarak, sivrisineklere ve karasineklere karşı önlem alınıyor.

BASİT ÖNLEMLERLE SİVRİSİNEKSİZ BİR YAZ MÜMKÜN!

Sivrisineklerin belirtilen üreme alanları dışında temiz sularda da üreyebildiğine dikkat çeken Küçükçekmece Belediyesi Veteriner işleri müdürlüğü ilaçlama birim sorumlusu Veteriner Hekim Furkan Coşkun, alacağımız basit önlemlerle sivrisineksiz bir yaz mevsiminin mümkün olduğunu söyleyerek, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu: “Balkonumuzda ağzı açık kalan su bidonları, içi su dolu kovalar, yağmur oluklarında biriken sular ile saksı altında oluşan su birikintileri sivrisineklerin üreme alanlarıdır. Balkonda bırakılmış bir bardak suyun içerisine sivrisinekler yumurta bırakabilir. Dolayısıyla, bahçede, balkonda ve kapı önünde kullanmadığınız kaplarda su bırakmayınız. Eğer bir sivrisinek problemimiz varsa muhakkak yakınlarımızda bir kaynak mevcuttur. Sokak Hayvanları için bıraktığınız suları rutin olarak temizleyin ve depoladığınız suların kapağını sıkıca kapatın”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
52 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
62 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
70 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
77 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
60 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti