Kategoriler

Eşit imkanlara sahip olmayan öğrencilere yardım

İBB’nin İstanbullu çocukların eğitimlerini sürdürmesi, aydınlık bir geleceğe ulaşmasını hedefleyen ‘Sen Oku Diye’ projesine başvurular başladı. Proje ile şehit çocukları, yetim, öksüz ve engelli öğrencilereeğitimleri için maddi destek sağlanacak. Eşit imkanlara sahip olmayanlar,yanlarında İBB’yi bulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB),kentin çocuklarına sunduğu destek ve imkanları geliştirmeye devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrenciler için devreye alınan ‘ Sen Oku Diye’ destek projesine başvurular sürüyor. Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı’ndan Askıda Fatura Eğitim Destek Paketi’ne, konserde boş kalan yeri gençlere açan ‘Koltuk Senin’den öğrenci yurtlarına kadar fırsat eşitliğine dayalı çözümler üreten İBB, yardım gereksinimi olan çocukların da yanında oluyor.

SALTIK: “SOSYAL SEBEPLERDEN OKUMAYAN KALMASIN”

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, ekonomik ve sosyal sebeplerden dolayı okuyamayan çocukların ve gençlerin kalmadığı bir toplum için çalıştıklarını belirterek, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidererek okul sıralarında yerlerini almalarını istediklerini söyledi.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

‘Sen Oku Diye’ eğitim desteğinde, her öğrenciye bir yıl içerisinde tek seferlik olarak 300 TL maddi katkı sağlanacak. İstanbul’da ikamet etme şartının arandığı destekten faydalanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi, devlet okulu veya vakıf/özel okullarda yüzde 100 burslu okuyor olması koşulları aranacak.

SON BAŞVURU 19 EYLÜL

İBB, pandemi koşullarında öğrenci ve öğrenci yakınlarının sosyal temasını azaltmak için başvuruları online olarak kabul edecek. Eğitim desteğinden faydalanmak isteyenler, 19 Eylül 2021’ekadar https://senokudiye.ibb.istanbul adresinden başvuru yaparak gerekli evraklarını iletebilecekler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
53 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
62 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
71 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
77 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
45 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
60 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti