Kategoriler

Yeni çağın yeni eğitim modeli

Yeni çağa hazırlanmaktaki yetersizliği pandemi ile netleşen ve toplumsal bir sorun olarak hissedilen “eğitim”in iyileştirilmesi konusunda alternatif sunan bir dijital okul platformu olan Life School, Ankara Sheraton Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Kasım ayında hayata geçirilerek ülkemizin genç kuşağıyla buluşacak olan projenin detayları Life School Bilim Kurulu hocaları Prof.Dr.Soner Yıldırım, Prof.Dr.Fatma Bıkmaz, Prof.Dr.Müge Artar, Prof.Dr.Ayşe Çakır İlhan, Doç.Dr.Evren Şumuer, Prof.Dr.Gürcan Gürgen, Prof.Dr.Nihal Kuyumcu, Prof.Dr.Abdülrezak Altun, Prof.Dr.Tarkan Gürbüz ve Prof.Dr.Mustafa Sezer’in anlatımıyla gerçekleşen toplantıda aktarıldı.

Pandemi ile birlikte tüm dünyada mevcut müfredat ve bilginin aktarım metodlarının çağın gerekliliklerine yeteri kadar çözüm sunmadığı tartışılıyor. Ülkemizde ise bu durum daha çetin yaşanıyor. Biz, eğitim bilimcilere göre; eğitimi daha verimli kılmak, nitelikli ve gelecek öngörüsü yüksek, çözüm üretebilen bireyleri yetiştirmek, yeni dünyayı yakalayabilmek daha da önemlisi bunu yönetebilmek, eğitime bakış açısını sil baştan bir kararlılığa evirmekten geçiyor.

Türkiye'de İlk Kez Çağın Eğitim İhtiyaçlarına Dijital Bir Çözüm Önerisi

Genç Kuşağı ‘yeni dünyadaki’ hayatlarına hazırlarken; bambaşka bir bakışla hazırlanmış içerikleri ve ölçme değerlendirme sistemini, çağa uygun bir şekilde öğrencilere sunan Life School, Türk Eğitim Bilimci ve Eğitim Teknologları tarafından hazırlanan müfredatıyla dünyadaki mevcut eğitim sistemine ‘YENİ BİR EĞİTİM MODELİ’ önerisi sunuyor.

Life School, 12-17 yaş arası öğrencilerini pandemi sonrası kurulan yeni dünyayı tanımak, anlamak ve geleceğe hazırlamak için; Sanat – Spor – Kültür – Ekonomi – İş Dünyası – Medya – Teknoloji – Ekoloji gibi hayatın disiplinlerini ‘FARKINDALIK’ çatısı altında birleştiriyor.

Öğrencilerin yeni dünyanın gerekliliği ‘multidisipliner’ birey olmalarına yardımcı olarak, onları sınava değil, gerçek ve gelecekte zor olacak hayata hazırlıyor

Öğrenmenin anlamının; fark etme, anlama, taşı yerine koyabilme olduğu bir sistemin gerekliliğini biliyoruz. Eğitime analiz etme, sorun çözme, hayatla baş edebilme ve yeni dünyada maddi manevi kazanımlar elde edebilme yeteneğini geliştirme olarak bakıyoruz ve görüyoruz ki mevcut patron ve yöneticiler, mevcut çalışma saatleri, mevcut ücretler yeni kuşağı hızla ‘Girişimcilik’ ekosistemine taşıyor. Önümüzdeki yıllarda ülkemizde büyük bir ‘Girişimcilik’ patlaması bekleniyor. ‘Girişimcilik'te başarı; farklı disiplinlerden bilgi sahibi olarak, bilgiyi bağlantısallaştırarak, hayatın içinde izdüşümlerini bularak, sorun çözerek, motive olarak, çalışarak mümkün. İşte tam burada, buna katkı vermek, ülkemizin yeni dünyada rekabet gücünü arttırmak ideali ile bu projeyi kamuoyuna sunuyoruz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
52 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
41 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
62 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
70 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
77 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
45 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
60 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti