Kategoriler

Başkonsolos Novoberdaliu Başkan Öztekin'i Ziyaret Etti

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'i ziyaret etti.

Kağıthane İstanbul'da, Balkanlar'dan göç eden Türklerin en çok yaşadığı ilçelerden biri. Kağıthane'de birçok Balkan derneği de faaliyetlerini sürdürüyor. İlçede her yıl Balkan kültürünü yaşatan çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu da, Balkan Türklerinin bu denli yoğun yaşadığı Kağıthane'ye gelerek Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'i ziyaret etti.

Suzan Novoberdaliu ziyarette yaptığı konuşmada misafirperverliği için Başkan Öztekin'e teşekkür ederek işbirliğini güçlendirmek adına burada olduğunu belirtti.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile detirdi: '' Türkiye ve Kosova ekonomik, ticari, politik, kültürel ve eğitim başta olmak üzere çok fazla alanda işbirliği içinde. Bu ilişkiler tarihi ve kültürel güçlü bağlara dayanıyor. Türkiye, 17 Şubat 2008’de Kosova’nın tek taraflı bağımsızlık ilanının ertesi günü ülkeyi tanıyan ilk ülkelerden biri oldu.Geçen aylarda ekibimle beraber Balkanlardaydım. Oradaki soydaşlarımızla istişarelerimiz oldu. Bugün de işbirliğini yerelde güçlendirmek adına Başkonsolos Novoberdaliu ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.'' dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
272 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
268 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
347 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
273 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
295 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
292 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
237 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
217 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
328 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
225 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti