Kategoriler

Gürer, matematik eğitimindeki başarısızlığı TBMM gündemine taşıdı

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, okullarda matematik eğitimindeki başarısızlığın incelenmesi için TBMM Başkanlığına, Meclis Araştırması talebinde bulundu. Gürer, önergesinde ülkemizde sınava dayalı sonuçların matematikteki başarı oranını düşürdüğüne dikkat çekti.

 SINAVA DAYALI SONUÇLAR MATEMATİKTE BAŞARIYI DÜŞÜRDÜ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkelerin gelişimindeki anahtarın matematikten geçtiğine vurgu yaptı. Toplumların geleceğinde matematiğin yerinin ayrı olduğuna işaret eden Gürer, “Bilgi üretme, geliştirme ve toplumu yükseltmede Matematik olmazsa olmazdır. Problem çözme becerileri, sayılarla işlem yapabilme becerileri kişinin yeteneğini de geliştirir.  Ülkemizde ne yazık ki sınava dayalı sonuçlar matematikte başarı oranın düşüklüğünü göstermektedir. Bu sonuçlar matematik eğitimini araştırmayı gerekli kılmaktadır” dedi. 

 

MATEMATİK DÜŞÜNCE DİSİPLİNİ SAĞLAR

Matematiğin tüm bilim dallarının en temel ve en güvenilir araçlarından biri olduğunu anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hiç işe yaramıyor gibi görünen durumlarda bile matematiğin insanların düşüncesine bir disiplin getirdiğini kaydetti. 

Matematiğin insan beyni için en ideal düşünce şeklini oluşturduğunu ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Matematik sizi sorunları çözme konusunda keskin bir bıçak yapar. Her duyduğunu kabullenmemeyi, ispat etmeyi öğretir. Bir şeye baktığınızda sıradan bir insandan farklı bir bakış açısı edinmenizi sağlar, estetik bir bakış açısı kazandırır size, yaptığınız işlerde, yediğiniz yemeklerde farklı bir tat bırakır. Unutmayın ki aynı şeyleri yapan insanlar farklı duygular yaşarlar. Kimini mutlu eden bir olay kimini mutsuz edebilir” ifadesini kullandı. 

 

ÜLKEMİZDE MATEMATİK EĞİTİMİ ARAŞTIRMAYA MUHTAÇ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, matematiğin toplumların gelişmesindeki önemine de dikkat çekerek, “Bu nedenle ülkemizde matematikte başarı düşüklüğü araştırılması gereken bir konudur. Ülkemizdeki eğitim politikaları doğrudan ezberci, dayatmacı bilgi ve bilimsellikten uzaktır, bu da ülkemiz ve gelecek adına ciddi sorunlar oluşturmaktadır. Bu anlamda konunun derinlemesine araştırılması ülkemiz adına yarar sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
56 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
52 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
40 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
53 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
62 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
54 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
70 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
77 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
60 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti