Kategoriler

Ramazan ayı inanç turları başladı

Kartal Belediyesi’nin, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlediği inanç turları başladı.

Ramazan ayı boyunca devam edecek inanç turuna bu kez Atalar Mahallesi sakinleri katıldı. Toplam 5 otobüs ile mahalle muhtarlığının önünden hareket eden Kartallıların ilk durağı Beykoz’da bulunan Yuşa Hazretleri Tepesi oldu.  Burada Hz. Yuşa’nın Türbesi’ni ziyaret ederek dua eden vatandaşlar daha sonra Fatih’te bulunan Hırka-i Şerif Cami’ne gitti. Ramazan ayının ilk Cuma günü ziyarete açılan ve peygamber efendimizin kutsal emanetlerinin ziyaret edilebildiği camide yaklaşık 1 saat kalarak ibadet eden mahalle sakinleri daha sonra Eyüp’te bulunan Eyüp Sultan Türbesi ve Cami’sini ziyaret etti. Burada öğle namazını eda eden vatandaşlar rehberler eşliğinde Eyüp Sultan'da bulunan külliye, imarethane ile önemli din ve devlet büyüklerinin mezarlarını ziyaret ederek, dua etti.

Kartal Belediyesi Komşu İletişim Merkezi tarafından düzenlenen inanç turuna katılan tüm vatandaşlara içinde eşarp, yasin, cüz ve tesbih bulunan set hediye edildi. Rehberler eşliğinde gezilen kutsal mekânların özelliklerinin ve hikayelerinin anlattığı inanç turlarında vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. İstanbul’un önemli ibadet merkezlerini ziyaret etme olanağı bulduklarını belirten vatandaşlar yapılan hizmet için Kartal Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ramazan ayı boyunca düzenlenecek inanç turları kapsamında Kartal’ın diğer mahallelerinde oturan vatandaşlar içinde Kartal Belediyesi cami ve türbe ziyaretlerini düzenlemeye devam edecek. Ziyaretlere katılmak isteyen vatandaşlar Kartal Belediyesi’nin www.kartal.bel.tr adresinden bulunan ön kayıt formunu doldurarak geziye katılabilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
85 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
YAŞAM
78 Kez Görüntülendi.
Tacoffy Yeşilköy’de müşterilerini bekliyor
GÜNDEM
66 Kez Görüntülendi.
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
GÜNDEM
78 Kez Görüntülendi.
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
GÜNDEM
85 Kez Görüntülendi.
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
GÜNDEM
76 Kez Görüntülendi.
“KADIKÖY’DE CHP’NİN OYU HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
SPOR
92 Kez Görüntülendi.
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
SPOR
96 Kez Görüntülendi.
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
GÜNDEM
67 Kez Görüntülendi.
İSKİ, BAKIRKÖY’ÜN ALT YAPI SORUNLARINI 450 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZDÜ
EĞİTİM
85 Kez Görüntülendi.
Esenyurt'ta LGS ücretsiz tercih rehberlik hizmeti