İki gün süren kermeste satışa sunulan ürünlerin, dernek bünyesinde kırkyama kursu veren Neslihan Acar Avcı ve örgü kursu veren Satı Merkit’in kursiyerleri tarafından yapıldığını belirten Hamurkesen, elde edilen gelirin büyük kısmını üniversiteli öğrencilere burs, bir kısmını da Lösemi hastası çocukların tedavisi için kullanacaklarını belirtti.
Dernek bünyesinde ayrıca yoğa kursunun devam ettiğini, talepler doğrultusunda kültür gezileri düzenlediklerini de dile getiren Dernek Başkanı Leda Hamurkesen, sosyalleşmek, insanları üretime teşvik etmek, sıkıntılarını paylaşmak ve yardımlaşmak amacıyla dernek faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.
Din, dil, ırk ayrımı yapmadan, farklı insanların bir arada yaşayabileceğini göstermek amacıyla kurulmuş bir dernek olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Leda Hamurkesen, “Biz insanların bir arada dertlerini ve sevinçlerini paylaştıkça hayatın daha da güzelleşeceğini düşünen ve uygulamada bunu hissettiren bir kuruluşu” dedi.
Büyük bir değişim ve dönüşüm çağında olduğumuza dikkat çeken Hamurkesen, siyasal, ekonomik ve sosyo-kültürel değişimlerin gün geçtikçe kötüye gittiğini, STK’ların toplumda birlikte çalışma ve paylaşma kültürüne hizmet etme görevi olduğunu ve sorumluluklarının gün geçtikçe arttığını söyledi.
“Bir arada yaşamak başlı başına bir sorumluluk gerektirir ve herkes üzerine düşeni yapmalıdır” diyen Hamurkesen, içinde yaşadığımız toplumun yaşam kalitesinin artmasını istiyorsak, kişisel ve kurumsal olarak sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmekle mükellef olduğumuzu söyledi. “Bu sorumlulukları yerine getirirken şeffaflık, açıklık, hesap verebilirlik, katılımcılık, verimlilik ve etkinlik gibi iyi yönetim ilkelerine sahip çıkarak, çözümün kendimizden başladığını unutmamalıyız” diyen Birarada Yaşam Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Leda Hamurkesen, STK’ların duyarlılığına yerel yöneticilerinde destek vermesi gerektiğini söyledi.
Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam