Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Faruk Aykan” Kanserin en büyük sebebi sigara kullanımıdır, sigaradan uzak durun” dedi.

Kanser hastalığına dikkat çekmek için Atatürk Kültür Merkezinde “Kanseri Yenmek İçin İlk adım Moral” adıyla etkinlik düzenledi. Büyükçekmece Belediyesi ile İstinye Üniversitesi Bahçeşehir LİV Hastanesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır’ın yanı sıra sanatçı Ferda Anıl Yarkın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte sanatçı Ferda Anıl Yarkın şarkılarıyla vatandaşlara büyük moral verirken, program öncesinde havaya bırakılan yüzlerce “Umut Balonu” ile de moralin kanserdeki önemine dikkat çekilerek, kanseri yenmenin mümkün olduğunun mesajı verildi.

“Kanserin en büyük sebebi sigara kullanmak”
Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Faruk Aykan, Kanserin en büyük sebebinin sigara olduğunu ifade ederek “Kanser bugünün hastalığı değildir. M.Ö 460-370 yılları arasında yaşayan tıbbın babası olan Hippocrates adını koymuştur. Yani günümüzden 2.500 yıl önce kanser görülmüştür. Dünyada kanser sayısı çok fazla 14 milyon kişide kanser var. Yani bir İstanbul nüfusu kadar. Bu kanserin başında Akciğer kanseri geliyor. İkinci sırada meme kanseri geliyor. Kanser hastalığına yakalanmamak için dikkat etmemiz gereken şeylerin başında sigara içmemeliyiz, sigaradan uzak durmalıyız. Çarşıdan pazardan aldığımız meyveleri çok temiz yıkamalıyız. Temiz yıkadıktan sonra korkmayın meyve yemekten. Çünkü içinde bol miktarda vitamin var ve en önemlisi de bağırsaklarımız için çok faydalı. Yiyecek ve içeceklerimizi çok sıcak tüketmemeliyiz. Kadınlarımız banyoda göğüslerini muayene etsinler. Göğüs denince bütün diyaframın üstü kastedilir. Akciğer hastalıkları göğüs hastalılarıdır” dedi.

“Tarama testleriyle erken tanı mümkün artık”
Tarama testleriyle erken tanının mümkün olduğunu anlatan Dr. Aykan” Tarama testleri belli bir yaştan sonra yapılması gereken testlerdir. 4 çeşit kanseri bu testlerle tanımamız mümkün. Bunların başında meme kanseri geliyor. 40 yaşından sonra yıl da bir kez meme grafiği önerilmekte, ultrason önerilmekte. İkincisi kolon bu da 50 yaşından itibaren önce bir endoskopi olması gerekiyor. Sonra da dışkıda gizli kan bakılması gerekiyor. Bu erken tanı testlerin devreye girmesiyle hastalarımızın daha uzun ömürlü olacaklar” diye konuştu.

 Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu
Küçükçekmece, “Gençlik Merkezi”ne kavuştu Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu
Büyükçekmece’de ağaç kökleri hayat buldu İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor
İşsiz gençlik, çareyi yurt dışında arıyor İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu
İnşaat sektörünün öncü ismi Celaloğlu Antalya’da Maltepeli kadınların sesi yankılandı
Antalya’da Maltepeli kadınların sesi yankılandı Teknoloji yarışındaİstanbul rüzgarı
Teknoloji yarışındaİstanbul rüzgarı Abb’den kolayca programlanan robot teknolojisi
Abb’den kolayca programlanan robot teknolojisi Eyüpsultan Belediyesi gençlerle takas içişnde
Eyüpsultan Belediyesi gençlerle takas içişnde Srebrenitsa’da Müslümanlara soykırım
Srebrenitsa’da Müslümanlara soykırım Muhalefet kitabını yazdı
Muhalefet kitabını yazdı Türkiye’nin 2. Başkanı Erdoğan oldu
Türkiye’nin 2. Başkanı Erdoğan oldu Yüzyılın seçimi
Yüzyılın seçimi Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak
Küçükçekmece Sinop Spor'da hedef 2.Lig çıkmak ve Otobüs almak Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda
Hamit Kulya Küçükçekmece Sinopsporda Büyükçekmece Belediyesi Okçulukta Türkiye 4'üncüsü oldu
Büyükçekmece Belediyesi Okçulukta Türkiye 4'üncüsü oldu Balkanspor futbolcularla iftar yemeği
Balkanspor futbolcularla iftar yemeği Tanrıkulu, Zafere giden hiçbir yol güllerle çevrili değildir
Tanrıkulu, Zafere giden hiçbir yol güllerle çevrili değildir Dava açarken nelere dikkat etmeliyiz
Dava açarken nelere dikkat etmeliyiz Akgün Güven Tazeledi
Akgün Güven Tazeledi Davos FİYATLAR UÇTU!
Davos FİYATLAR UÇTU! İnsay Yapı:“Yatırımların Önü Açılmış Oldu”
İnsay Yapı:“Yatırımların Önü Açılmış Oldu” Erdoğan memur ve emekli maaş zam oranlarının Açıkladı
Erdoğan memur ve emekli maaş zam oranlarının Açıkladı İmamoğlu Bütçe Sunumu Öncesinde Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı
İmamoğlu Bütçe Sunumu Öncesinde Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı Asgari Ücret Kadar Olsun Teklifi Gürer: “Emekli ilaç katkı payı kaldırılmalı”
Asgari Ücret Kadar Olsun Teklifi Gürer: “Emekli ilaç katkı payı kaldırılmalı” Göyce-Zengezur’un ticareti Adil Seyhan’dan sorulacak
Göyce-Zengezur’un ticareti Adil Seyhan’dan sorulacak Seçimin nabzını gazetemizde tuttuk
Seçimin nabzını gazetemizde tuttuk Iğdır her kesimiyle Cantürk Alagöz diyor
Iğdır her kesimiyle Cantürk Alagöz diyor Akşener: "En son konuşacak kişi sensin Sayın Erdoğan!"
Akşener: "En son konuşacak kişi sensin Sayın Erdoğan!" 
       
       
       
       
           Aç karnına uyumak sağlıklı mı?
          Aç karnına uyumak sağlıklı mı?
         
        






